Andorra - Türkiye Maçı Geniş Özet ve Goller


Andorra Prensliği, güneybatı Avrupa'da,Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa veİspanya arasında küçük bir ülkedir. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra, artık turizm ve bir vergi cenneti olma özelliği ile zengin bir ülkedir.


Avrupa Birliği üyesi olmadığı halde, Avrupa Birliği ülkeleriyle doğrutan ihracat faaliyetinde bulunan ülkenin kendine ait bir para birimi bulunmayıp ülkeyi çevreleyen Avrupa Birliği ülkesi İspanya ve Fransa'nın para birimleri yaygın olarak kullanılmaktadır. 1 Ocak 2002'den bu yana ülkede Avrupa Birliği'nin resmi para birimi euro da yaygın kullanıma sahiptir. Andorra, % 100 istihdam gösteren, 2009 Haziran ayındaki istatistiklere göre, dünyanın en düşük işsizlik oranlarından birine sahip ülkedir.

Andorra Milli Takımı

Andorra'nın futbol kariyeri pek parlak değil. Futbolda dünyanın en zayıf milli takımları arasında yer alan Andorra, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 5. maçını da yitirirken, yine gol atamadı.

Andorra, iç sahada Macaristan'a 5-0, Estonya'ya 1-0, Türkiye'ye 2-0 deplasmanda ise Romanya'ya 4-0, Hollanda'ya 3-0 mağlup oldu.

Aday kadrosunda yer alan oyuncularının toplam tahmini piyasa değeri Alman internet sitesi Transfermarkt tarafından sadece 275 bin euro olarak gösterilen Andorra Milli Takımı, 209 ülkenin üye olduğu FIFA'nın son değerlendirmesinde 204. sırayı Cibuti ile paylaştı. Andorra, sıralamada sadece Anguilla, Bhutan, San
Marino ile Turks ve Caicos Adaları'nın önünde yer alıyor.

Estonya ile 13 Kasım 1996'da oynadığı ve 6-1 kaybettiği maçla uluslararası arenaya çıkan Andorra, bugüne kadar yaptığı 110'un üzerindeki maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Andorra; Arnavutluk, Belarus ve Makedonya'yı birer kez mağlup edebildi.

Andorra - Türkiye Maçı Geniş Özeti


Gündemde Kalanlar
gundemdekalanlar.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu blog derleme yayınlardan oluşmaktadır. Çelik 2013. Blogger tarafından desteklenmektedir.