2013 YGS Hakkında herşey...

YGSde ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer aldı.

2013 Hac kuraları çekildi... Kura sonuçları için TIKLAYINIZ

2013 Hac Kuraları Belli Oldu
2013 hac kura sonuçlarınızı öğrenmek için TIKLAYINIZ
Kutsal topraklara yolculuk heyecanı zirveye ulaştı. Bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının belli olacağı kura çekimi gerçekleşti.

Yaklaşık olarak 1 milyona yakın Hac adayı dün sabah yapılan Hac kura çekilişi sonrasında ismini Hac adayları kurası listesi sonrasında kurada çıkan isimlerden birisi olarak görmek istiyordu.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında Diyanet işleri resmi internet sitesinde Hac kura sonuçları açıklandı ve kazanan isimler belli oldu.

2013 hac kura sonuçlarınızı öğrenmek için TIKLAYINIZ

Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı


MEB Ehliyet sınav sonuçları için tıklayınDireksiyon başına geçmek için heyecanlanan arkadaşlara müjde Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı.
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 16 mart ehliyet sınav sonuçları beklenen günden önce açıklanmıştır. Ehliyet sınav sonuçları MEB 'in açıkladığı sınav tarihi normal şartlarda 26 mart 2013 günü açıklayacaktı.Fakat Milli Eğitim bakanlığı beklenenden daha önce 16 mart ehliyet sınav sonuçları 'nı açıklamıştır. Ehliyet sınav sonuçları 'nı öğrenmek için belirtilen linki kullanarak açılan sayfada 16 mart 2013 ehliyet sınav sonuçları bilgisi bağlantısına tıklayarak açılan sayfada T.C. Kimlik numaranızı kullanarak ehliyet sınav sonuçları 'nızı öğrenebilirsiniz.



16 MART EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN



Leyla - Mecnun Muhteşem Şarkı... Yokluğunda


TRT'nin sevilen dizisi Leyla ve Mecnun'da Mecnun karakteriyle rol alan sempatik oyuncu Ali Atay'ın söz ve müziğini yaptığı Yokluğunda adlı şarkı kısa sürede 1 milyon izleme sayısına ulaştı. Bu şarkı ile Ali Atay hem dizinin sevenlerini hem de şarkıyı dinleyenleri derinden yaraladı ve müzik piyasasına ben de varım mesajı iletti.

Biz Gündemde Kalanlar ekibi olarak gündemin öne çıkan şarkısı Yokluğunda ile sizleri başbaşa bırakıyoruz...


Ali Atay-Yokluğunda Sözleri

Kaybet, öfkeni içinde sakladığın.
Terket, o derdini benden almadığın.
Sabret, sonu aynı değil söylüyorum.
Dinle, rüyalarım her gün aynı olmayacak.

Şimdi vazgeçersen, geriye döneceksin.
Gitme, Kaybedince daha çok seveceksin.
Biliyorum hiç bir anlamı yok.
yokluğunda yokluğundaaa yokluğundaaaaaa




Söz: Ali ATAY / Murat ONBUL
Müzik: Ali ATAY
Düzenleme: Fırat İKİSİVRİ
Vokal – Gitar: Ali ATAY
Davul: Onur ÜNLÜ
Basgitar: Serkan KESKİN
Klavye: Osman SONANT
Gitar: Fırat İKİSİVRİ


Ali Atay – Yokluğunda mp3 olarak indirmek

 için tıklayınız

Andorra - Türkiye Maçı Geniş Özet ve Goller


Andorra Prensliği, güneybatı Avrupa'da,Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa veİspanya arasında küçük bir ülkedir. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra, artık turizm ve bir vergi cenneti olma özelliği ile zengin bir ülkedir.

Avrupa Birliği üyesi olmadığı halde, Avrupa Birliği ülkeleriyle doğrutan ihracat faaliyetinde bulunan ülkenin kendine ait bir para birimi bulunmayıp ülkeyi çevreleyen Avrupa Birliği ülkesi İspanya ve Fransa'nın para birimleri yaygın olarak kullanılmaktadır. 1 Ocak 2002'den bu yana ülkede Avrupa Birliği'nin resmi para birimi euro da yaygın kullanıma sahiptir. Andorra, % 100 istihdam gösteren, 2009 Haziran ayındaki istatistiklere göre, dünyanın en düşük işsizlik oranlarından birine sahip ülkedir.

Andorra Milli Takımı

Andorra'nın futbol kariyeri pek parlak değil. Futbolda dünyanın en zayıf milli takımları arasında yer alan Andorra, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 5. maçını da yitirirken, yine gol atamadı.

Andorra, iç sahada Macaristan'a 5-0, Estonya'ya 1-0, Türkiye'ye 2-0 deplasmanda ise Romanya'ya 4-0, Hollanda'ya 3-0 mağlup oldu.

Aday kadrosunda yer alan oyuncularının toplam tahmini piyasa değeri Alman internet sitesi Transfermarkt tarafından sadece 275 bin euro olarak gösterilen Andorra Milli Takımı, 209 ülkenin üye olduğu FIFA'nın son değerlendirmesinde 204. sırayı Cibuti ile paylaştı. Andorra, sıralamada sadece Anguilla, Bhutan, San
Marino ile Turks ve Caicos Adaları'nın önünde yer alıyor.

Estonya ile 13 Kasım 1996'da oynadığı ve 6-1 kaybettiği maçla uluslararası arenaya çıkan Andorra, bugüne kadar yaptığı 110'un üzerindeki maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Andorra; Arnavutluk, Belarus ve Makedonya'yı birer kez mağlup edebildi.

Andorra - Türkiye Maçı Geniş Özeti


Gündemde Kalanlar
gundemdekalanlar.blogspot.com

ÖSYM'nin hazırladığı 2013 YGS soruları ve cevapları yayınlandı. YGS 2013 soruları ve cevaplarına bakmak için tıklayın!


ÖSYM'nin hazırladığı 2013 YGS soruları ve cevapları yayınlandı.




ÖSYM 2013 YGS soruları ve cevapları - Gündemde Kalanlar
YGS 2013
gundemdekalanlar.blogspot.com
Gündemde Kalanlar

ÖSYM 'nin hazırladığı ve merakla beklenen, 2013 YGS soruları ve cevapları yayınlandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) bu yıl, 1 milyon 851 bin 326 öğrenci ter döktü. Türkiye genelinde 167 sınav merkezi ile 100 bin 452 sınav salonunda yapılan YGS, 160 dakika sürdü. 
YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. 
Sonuçların açıklanacağı zamanı meraklı gözlerle bekleyen öğrenci ve aileler, açıklanan bu cevapları karşılaştırarak, doğru ve yanlış soru tahmininde bulunabilecekler.
Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden 13 soru yöneltildi.
Ayrıca kopya çekilmesinin önüne geçmek için bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Karekod" sisteminin yanı sıra2013 YGS 'de geçen yıllardan farklı olan bir uygulama daha söz konusu... ÖSYM, 2013 YGS soruları nı sadece anlaştığı bazı basın yayın kuruluşlarıyla paylaştı.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN:






Öte yandan sınav soncuna göre adayların YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS – 5 ve YGS - 6 puan türleri hesaplanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. 
Adaylar sınav sonuçlarını TC Kimlik Numaraları ve şifreler ile https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar  LYS'lere girme hakkı kazanacak. LYS'lere başvurular 22-29 Nisan  2013 tarihleri arasında yapılacak.



Yerli Adriana, Survivor'da bikinili!


Survivor yarışmasında Adriana Lima'ya olan benzerliği ile konuşulan Fatmagül Fakı, Panama'daki adada bikinisiyle denize girdi.
Fatmagül daha önce de Tuncay Şanlı ile ilişkisinden dolayı magazin gündemine gelmişti. Fatmagül, 2 yıl sürdüğü hosteslikten sunucu ve oyuncu olmak için istifa etmişti. Panamada'daki Survivor Adası'nda bikini olarak objektiflere yansıdı. 

2013 YGS Hakkında herşey


Üniversiteye girmek isteyen 1 milyon 851 bin 326 aday  öğrenci,  ilk aşama  olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) ter döktü.  Uzmanlar YGS in, müfredata  uygun,  çalışan  öğrencilerin çok rahat yapabileceği sorulardan geldiğini  söylüyor.
2 BASAMAKLI 6 OTURUMLU SINAV
YGSde  ortak müfredata  dayalı  Türkçe, sosyal bilimler,  temel matematik  ve fen  bilimleri testleri  yer aldı. Adaylar,  güncel öğretim  programlarından da sorumlu tutuldu. Bu  yıl YGSde adaylara 40  Türkçe, 15  tarih, 12 coğrafya, 8 felsefe, 5  din  kültürü ve ahlak bilgisi, 40  temel matematik, 14 fizik, 13  kimya  ve 13 biyoloji sorusu yöneltildi.Bilindiği  gibi, üniversite giriş sınav sistemi, iki basamaklı  ve altı oturumdan oluşuyor.
180 BARAJ PUANI
Sınavın  birinci aşaması YGS (yükseköğretime geçiş sınavı) adayların  temel becerilerini,  yorumlamagücünü sorgulayan  bir sınavdır. YGS de başarılı olmak için adayların 180  puan barajını geçmeleri gerekiyor. Adaylar 140  baraj  puanı geçtiklerinde iki  yıllık önlisans  ve açıköğretim fakültelerini  tercihedebilecekken,180 puanı geçtiklerinde ikinci aşama LYS ye  katılma hakkı  elde edecekler.
YGSNİN ARDINDAN LYS
İlk aşamayı atlatan  öğrenciler,  haziranda ikinci sınav  olan LYSyi  bekliyor. Peki YGSyi  verdiniz. Bundansonra ne  olacak? Kaç  net  yapan kaç  puan alır? YGS in LYS ye  katkısı ne? YGS  puanıyla hangi fakülteler alıyor? İşte sınava giren 1 milyon 851 bin 326 aday  bugün de bu sorularla boğuşuyor. YGSyle ilgili merak ettiğiniz  her şey..
KAÇ NET YAPAN BARAJI GEÇER
Türkiye ortalamaları  geçen  yıla göre sanki  biraz artacak  gibi, bunun anlamı da, 140  ve 180 barajını aşmak için sanki  biraz  daha fazla  soru yapmak  gerekiyor. 140 barajı için 20 ye, 180 barajı için de 40a yakın  birnet gerekebilir.
Tabii bu  netler testlerin içeriğine  ve  puan türüne göre de  değişebilir...
Zaten  önemli  olan da barajı aşmak değil, olabildiğince yüksek  puan almak olduğu için,  önemli  bir  barajsorunu yaşanmayacak  gibi.
Yani 1 milyon 800 bin civarındaki adayın  yüzde 80i  baraj sorunu  yaşamazsa, hiç şaşırtıcı olmaz...
140I AŞMAK İÇİN
Tüm testlerden eşit olursa ortalama 16 net, 140ı elde etmek için yeterli: Şöyle: 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal. Matematikten daha çok çözerek de 16dan az soruyla 140 alınabilir. Örneğin matematikten ve fenden daha çok soru çözen biri 12 soruyu doğru yanıtlayarak da 140ı aşabilir veya bunlardan az çözüp Türkçe veya sosyalden 20 soru çözerek de yapabilirsiniz. Bunun dışında 140 barajını aşmak için çeşitli olasılıklar şunlar;
TAHMİN NETLER:
Net 11 Matematik Sorusu, 140 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 12 Türkçe Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 12 Sosyal Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.
Net 10 Fen Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.
180İ AŞMAK İÇİN
Tüm testlerden eşit olmak koşuluyla her testten 8er net çıkarmak şartıyla 32 netle 180 baraj aşılabilir. Matematik ve fenden daha çok yaparlarsa 32den daha az net yeterli olabilir. Matematik ve fenden az yaparlarsa 32den daha çok soru çözmesi gerekir. Bu veriler 2012 YGS tahmini verileridir.
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK
ÖSYM henüz resmen bir açıklama yapmadı ama sonuçların nisan ortalarında hatta daha erken açıklanma ihtimali var. Ve asıl yarış da zaten ondan sonra başlayacak.
Kaynak : memurlar.net

Bu blog derleme yayınlardan oluşmaktadır. Çelik 2013. Blogger tarafından desteklenmektedir.