2013 YGS Hakkında herşey...

YGSde ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer aldı.

Beyaz Show İzleyenlerine Keyif Vermeye Devam Ediyor

Beyaz Show

Beyaz Show İzleyenlerine Keyif Vermeye Devam Ediyor...



Kanal D Fenomeni Cuma Gecelerinin vazgeçilmezi Beyaz Show yinw izleyenlerini kahkahaya boğdu. Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yapmış olduğu Beyaz Show Sadece İzleyenlerini değil davetlilerini de büyüledi. Beyaz Show'un konuğu Sertap Erener'in Son Klibi İyileşiyorum için muhteşem bir sürpriz yapan beyazıt öztürk hem izleyicilerini hem de konuklarını kahkaha bombardımanına tabi tuttu. Sürpriz sonrası Sertap Erener'e bir de öneri sunan Beyazıt Öztürk son düzenlemeyle klibin daha başarılı olduğunu söyledi ve klibi piyasaya bu şekilde sürmesinin daha çok satacağını iddia etti...

Biz de sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan Beyazıt Öztürk - Sertap Erener Muhteşem Düeti ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.

Beyazıt Öztürk - Sertap Erener
İyileşiyorum 

PSY Gentleman İzle


PSY Gentleman ile Youtube'da rekor kırdı (PSY Gentleman İzle)

PSY Gentleman İzle

Gangnam Style ile dünya müzik piyasasının altını üstüne getiren PSY, yeni parçası Gentleman ile piyasayı sallamaya devam ediyor. PSY'nin Gentleman şarkısı video paylaşım sitesinde izlenme rekorları kırdı.

12 Nisan'da piyasaya çıkan "single"ı, 14 Nisan'da 38 milyon kez izlenerek, "tek bir günde en fazla izlenen video" olarak kayıtlara geçti.

İşte O Muhteşem Şarkı 
PSY, Gentleman

Kral Tv Türkiye Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kral tv'nin düzenlemiş olduğu Türkiye Müzik ödülleri sahiplerini buldu. 18 yıldır müzik dünyasının ödüllendirilmesine aracılık eden “Kral Müzik Ödülleri”, 19. Yılında “Türkiye Müzik Ödülleri” olarak görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

KIRMIZI HALI GÖZ KAMAŞTIRDI

Ödül töreninin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan Kırmızı Halı seremonisi her yıl olduğu gibi göz kamaştırdı. Sanatçılar bu gece için özel hazırlattığı kostümleriyle boy gösterdiği kırmızı halı da meraklı gözlerin gecenin konuk yıldızlarının günler öncesinde özenle hazırlattıkları kostümleriyle boy gösterdi. Meraklı gözler, kimler kiminle gelmiş, ne giymiş ilgiyle takip etti. Kırmızı Halı’nın sunucuları Öykü Serter, Şafak Karaman, Deniz Akkaya ve Mert Rusçuklu yaptı.

Ev sahipliğini Kral Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay’ın üslendiği geceye müzik, kültür-sanat, iş ve medya dünyasından seçkin davetliler katıldı. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Deniz ve Dianne Şahenk, galanın sponsoru Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Pazarlama Baskan Yardımcısı Raşit İsmail, Yıldız Holding Kurumsal İletisim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar ve eşi Zeynep Acar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen gecenin konukları arasındaydı.

Türkan Şoray, Muhterem Nur, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Kayahan, Ayşegül Aldinç, Özcan Deniz, Fuat Güner Kutsi, Birol Güven, Şahin Özer, Erkan Özerman başta olmak üzere çok sayıda ünlü sima gecenin davetlileri arasında yeraldı.

GECENİN AÇILIŞ MÜZİĞİ MURAT BOZ'DAN GELDİ VE İLK KEZ ‘VAZGEÇMEM’ DEDİ

Murat Boz, gecenin açılışını yeni şarkısı 'Vazgeçmem' ile yaptı. Sanatçı yeni şarkısını ilk kez Türkiye Müzik Ödülleri Töreni'nde seslendirdi.

SERTAB, ÜZERİNDEKİLERİ ÇÖPE ATTI!

Üç yıl aranın ardından yeni albümünü Türkiye Müzik Ödülleri ile aynı gün piyasaya süren Sertab Erener, yeni şarkılarını ilk kez törende söyledi. Şarkısında söylediği gibi saçlarını sarıya boyatan sanatçı, seyircilerin şaşkın bakışları altında üzerindeki kıyafetleri çıkararak yanında getirdiği çöp kutusuna attı! Sanatçının ikinci şarkısı ise “Öylede Güzel Böylede Güzel” adını taşıyordu.

NİLÜFER’DEN ROCK GRUPLARI İLE DÜET

Geçen yıl düzenlenen 18. Kral Müzik Ödülleri töreninde “12 Düet” albümüyle “En İyi Proje” dalında birinci seçilen ancak rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Nilüfer, Türkiye Müzik Ödülleri’nde sevenleriyle buluştu. Üstelik başarılı rock grupları Gripin, Model ve Gece ile yaptığı düet büyük beğeni topladı.

MÜZİĞİN ÜSTATLARI ANILDI

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde sanat camiası ve sevenleri açısından oldukça üzücü günler yaşandı. Ödül gecesinde, müzik üstadları Neşet Ertaş, Müslüm Gürses, Ferdi Özbeğen ve Kamil Sönmez yine müzik ile hatırlandı. Kaybettiğimiz dört büyük değeri, müzisyen dostları şarkılarıyla bu büyük müzik gecesine taşıdı. Ümit Besen-Ferdi Özbeğen’den, Kubat-Neşet Ertaş’tan, Halil Sezai-Müslüm Gürses’ten, Zeynep Başkan ise Kamil Sönmez’den şarkılar söyledi.

HALİL SEZAİ’DEN MUHTEREM NUR’U DUYGULANDIRAN HEDİYE

Halil Sezai, sahnede Müslüm Gürses “Adını sen koy” adlı şarkısı seslendirdi. Sahneye davet edilen Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur’a Halil Sezai’nin bir sürprizi vardı. Sanatçı, “Kendi çabalarımla bir t-shirt yapmıştım. Müslüm Gürses sevenleri için kendisine onu hediye etmek istiyorum.” Diyerek üzerindeki t-shirtü çıkararak Muhterem Nur’a verdi.

ONUR ÖDÜLÜ FERDİ TAYFUR’A

Gecenin Onur Ödülü, Ferdi Tayfur’a gitti. Muhterem Nur’dan ödülünü alan Tayfur, “Bir gün gelecek hayatımın en değerli ödülünü Muhterem Nur’un elinden alacağım hiç aklıma gelmezdi... Bu muhteşem geceye emeği geçen herkese, beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan hayranlarıma teşekkür ediyorum.

EN İYİ ŞARKI ‘TÜRKAN’

Bu yılki teması ”Müziğin Keyfi” olarak açıklanan Türkiye Müzik Ödülleri’nde yarışma kategorisine dahil 14 dalda ödül verilirken özel ödüller de sahiplerini buldu.

Tam 4 dalda aday olduğu töreninde “En iyi şarkı” ödülünü “Türkan” ile kazanan Demet Akalın oldukça mutlu oldu. MÜYAP Başkanı Bülent Forta’dan alan sanatçı yarışmanın sonunda mutluluğunu Türkan Şoray ile paylaştı.

EN İYİ ALBÜM VE YILIN ERKEK ŞARKICISI MUSTAFA CECELİ

Geceden mutlu ayrılan bir diğer isim ise “En iyi albüm” ve “En iyi erkek şarkıcı” ödülüyle evine dönen Mustafa Ceceli oldu. 'Es' ile 'en iyi albüm' ödülüne layık görülen Mustafa Ceceli, törene babasıyla geldiğini, 6 yaşındayken kendisine org alarak müziğe başlamasına sebep olduğu için kendisine teşekkür etti ve 1.5 yaşındaki oğlunu da anmayı unutmadı. Sanatçı “En iyi albüm” ödülünü Kayahan, “En iyi erkek şarkıcı” ödülünü Türkan Şoray’ın elinden aldı.

GÖKSEL YILIN KADIN ŞARKICISI

Dört dalda aday olan isimlerden biri olan Göksel, “Yılın kadın şarkıcısı” ödülünün sahibi oldu. Göksel’e ödülünü Orhan Gencebay takdim etti.

“En iyi single” ödülü “Beni biraz böyle hatırla” ile bir başka dört dalda aday olan Emre Aydın’a gitti.

EN İYİ PROJE ORHAN GENCEBAY’DAN

En iyi proje ödülünü Bülent Ersoy’un elinden alan büyük usta Orhan Gencebay, bestesini de yaptığı Cemal Safi’nin “Gelin Birlik Olalım” şiirini okudu. Ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

MUHTEŞEM YÜZYIL MÜZİĞİYLE DE ZİRVEDE

Diziler bu kez müzikleriyle Türkiye Müzik Ödülleri’nde yarıştı. 45 ülkede 204 milyon kişinin izlediği bir klasik olarak bütün övgüleri üzerinde toplayan başarılı bir Star dizisi Muhteşem Yüzyıl, müziği ile büyük ödülün sahibi oldu. Bestecileri Fahir Atakoğlu, Aytekin Ataş ve Soner Akalın. Bestecilerinden Aytekin Ataş, “En iyi dizi müziği” ödülünü Melek Baykal’ın elinden aldı.


TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ

Bu yıl 19. yılına giren ‘Kral Müzik Ödülleri’, müzik sektörünün tüm paydaşlarının desteğiyle ‘Türkiye Müzik Ödülleri’ adını aldı. Türkiye’nin en önemli müzik ödülleri gecesinin adayları geçen ay düzenlenen basın toplantısında duyurulmuştu. 2012 yılı müzik çalışmalarının değerlendirmeye alındığı süreçde, MÜYAP ve Nielsen verileri, halkın oyları ve uzman jürinin değerlendirmesi ışığında Türkiye Müzik Ödülleri’nde kazanan isimler belirleniyor. Somut verilere göre belirlenen adaylar, yine tüm süreci açık bir şekilde duyurulan kriterlere göre değerlendirilerek ödülendiriliyor.

İŞTE 2012’NİN “EN İYİ”LERİ

Bu yılki teması ”Müziğin Keyfi” olarak açıklanan Türkiye Müzik Ödülleri’nde yarışma kategorisine dahil 14 dalda ödül verildi. Ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

Müzik dünyasında tatlı bir heyecana neden olan ve merakla beklenen törende 2012 yılına damgasını vuran isimler ödüllendirildi.

İŞTE YILIN EN İYİLERİ:

• EN İYİ ALBÜM: MUSTAFA CECELİ (Es)
Sıla, Göksel, Ebru Gündeş ve Demet Akalın.
• EN İYİ ŞARKI: DEMET AKALIN (TÜRKAN)
Göksel (Uzaktan), Emre Aydın (Soğuk Odalar), Rafet El Roman (Senden Sonra), Mustafa Ceceli (Es).
• EN İYİ KADIN SANATÇI: GÖKSEL
Sıla, Hande Yener, Demet Akalın, Funda Arar.
• EN İYİ ERKEK SANATÇI: MUSTAFA CECELİ
Murat Boz, Murat Dalkılıç, Emre Aydın, Volkan Konak
• EN İYİ GRUP: SEKSENDÖRT
Kolpa, Gripin, Manga, Mor ve Ötesi .
• EN İYİ KLİP: ZİYNET SALİ (HERŞEY GÜZEL OLACAK)
Göksel (Yalnız Kuş), Aynur Aydın (Ayrılıklar Mevsimi), Demet Akalın (Türkan), Ceza (Türk Marşı).
• EN İYİ PROJE: ORHAN GENCEBAY İLE BİR ÖMÜR
Ozan Çolakoğlu (01), Erdem Kınay (Proje), Manga (E-Akustik), Badem (Badem ve Konukları).
• EN İYİ REMIX ŞARKI: ERDEM KINAY (Geri Dönüş Olsa-Murat Boz)
Mustafa Ceceli (Es), Ozan Çolakoğlu (Hayat Öpücüğü-Murat Boz-), Burak Yeter (Haberin Olsun –Bengü-), Hüseyin Karadayı (Ayrılsak Ölürüz Biz).
• EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SANATÇI: MEHMET ERDEM
Gönseli Deniz, İrem Derici, Gülden Mutlu ve Ece Seçkin.
• EN İYİ DİZİ MÜZİĞİ; MUHTEŞEM YÜZYIL (STAR)
İşler Güçler (Star), Kuzey Güney (Kanal D), Kayıp Şehir (Kanal D), Seksenler (TRT 1)
• EN İYİ FİLM MÜZİĞİ: EVİM SENSİN
Fetih 1453, Çanakkale 1915, Zenne, Çakallarla Dans.
• EN İYİ DÜET: EMRE AYDIN&GÜLDEN MUTLU (SOĞUK ODALAR)
Burcu Güneş&Eflatun (Çıkmaz Sokaklar), Hande Yener&Seksendört (Rüya), Manga&Yıldız Tilbe (Hani Biz), Murat Dalkılıç&Z.Bastık (Lüzumsuz Savaş).
• EN İYİ ENSTRÜMENTAL ALBÜM: ERKAN OĞUR (DÖNMEZ YOL)
3 Dem (Geç), Bosphorus Lounge (Mercan Dede), Baki Duyarlar (Keman Jazz) ve Omar Faruk Tekbilek (The Meeting).
• EN İYİ SINGLE: EMRE AYDIN (BENİ BİRAZ BÖYLE HATIRLA)
Soner Sarıkabadayı (İnsan Sevmez mi), Ozan Doğulu & Model (Dağılmak İstiyorum), Bora Duran (Sen de Gidersen), Fettah Can (Rüzgar Ektim).
* ONUR ÖDÜLÜ : FERDİ TAYFUR


AL SAHNELERE TAŞI BENİ

Bu yılki gala gecesinde bir ilke imza atıldı. Gala gecesinin ana sponsoru Ülker Albeni’nin düzenlediği “Al Sahnelere Taşı Beni” ses yetenek yarışması kazananları Hande Ateş, Mustafa Hoşgören ve Gamze Sargın, Türkiye Müzik Ödülleri töreninde müzik dünyasına yön veren isimlerin önünde sahne aldı. 559 yarışmacı arasından Türkiye Müzik Ödülleri sahnesine çıkmaya hak kazanan bu 3 albenili ses, gecede, Ben Varım, Firuze ve Yar Bana Varmadı isimli şarkıları seslendirdi. Canlı yayında tüm Türkiye’ye sesini duyuran Hande Ateş, Mustafa Hoşgören ve Gamze Sargın başarılı sahne performansları ile müzik dünyasına kendilerini tanıttı.

HAK EDEN KAZANDI!

Türkiye Müzik Ödülleri’nin adayları ödüle uzanmak için bir değerlendirme sürecinden geçiyor. Halkın SMS ile göndereceği oylar (SMS oylamasında her numara 1 oy atabiliyor ve ayrı bir ücret alınmıyor.), MÜYAP ve Nielsen verileri ve jürinin değerlendirmesi belli oranlara göre birleştiriliyor ve kazanan isim ya da şarkı belirleniyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENDİ

Türkiye Müzik Ödülleri’nde adaylar aşağıdaki kriterler temel alınarak belirlendi:
• Müyap 2012 fiziki satış resmi rakamları
• Müyap internetten dinlenme ve indirilme resmi rakamları
• Nielsen 2012 yılında radyolarda en çok çalan şarkı verisi
• Nielsen 2012 yılında radyolarda en çok çalınan şarkıcı verisi
• Jüri oylaması
• Halk oylaması

n11 Yani Alış Veriş Sitesi


Ülkemizde sanal ticaretin giderek yaygınlaşmaya başlaması üzerine bu alandaki rekabet ortamı da kızışmaya başlamış durumda. Bu günlerde reklamlarda sıkça rastlamış olduğumuz yeni bir alış veriş sitesi dikkatimi çekti ve sitelerine girip incelem yaptım. Türkiye gündemini saran bu yeni alış veriş sitesinin adı n11. Piyasaya hızlı bir şekilde giren n11 bir çok alanda iddialı fiyatlar sunuyor. Şu an sitelerinde gördüğüm kampanyaya bir çok üründe bedava kargo fırsatı sunuyorlar ve hemen hemen her ürün yanında bir başka ürünü yada aynısını hediye olarak veriyorlar. Ve n11 şöyle bir iddia bulunuyor: "Bizden aldığınız ürünleri başka bir firmadan bize verdiğiniz fiyatlardan daha ucuza bulursanız ücret iadesi yapıyoruz." diyorlar. Gerisi size kalmış. Girin inceleyin harcayın... n11 Türkiyenin yeni alış veriş sitesi.... http://www.n11.com/

Galatasaray Real Madrid Çeyrek Final Rövanş Karşılaşması Canlı İzle

Galatasaray Real Madrid Çeyrek Final Rövanş Karşılaşması Canlı İzle

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında bugün Real Madrid'i konuk edecek ''Cim Bom'', 3-0'lık yenilgiyi galibiyete çevirmeye çalışacak.



Geride kalan haftada Madrid'de oynanan ilk maçı 3-0 kaybeden ve avantajı rakibine kaptıran sarı-kırmızılı ekip, bugün bu skoru çevirebilmek için sahaya çıkacak. Galatasaray'ın yarı finalist olabilmek için Real Madrid karşısında 4 farklı skor elde etmesi gerekiyor. Sarı-kırmızılıların bugünkü karşılaşmanın normal süresini 3-0 önde tamamlaması durumunda ise müsabaka uzatmaya gidecek. Real Madrid, karşılıklı gollerin olduğu tüm 3 farklı yenilgilerde dahi turu atlayan taraf olacak.

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak maçı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Stephane Laurent Lannoy yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Melo, Hamit, Selçuk, Sneijder, Umut, Drogba
REAL MADRID: Diego Lopez, Arbeloa, Varane, R.Albiol, Coentrao, Essien, Khedira, Di Maria, Mesut, Ronaldo, Benzema
STAT: TT ARENA
SAAT: 21.45
HAKEM: Stephane Lannoy


Real Madrid Galatasaray Şampiyonlar ligi maçı - Canlı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında Real Madrid karşısında... Haydi Aslanlar, size güveniyoruz

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında Real Madrid karşısında... Haydi Aslanlar, size güveniyoruz Ülkemiz futbol temsilcilerinden galatasaray şanlı tarihine bir zafer daha yazdırmak istiyor. Şampiyonlar ligi çeyrek final eşleşmelerinde İspanya'nın real madrid takımıyla eşleşince otoriteler real madrid adına şanslı bir kura çekimi olduğunu dillendirdiler. Ama biz biliyoruz ki Galatasaray tarihinde nice zafer barındırıyor. Tarih yine bir 3 nisan günü... Galatasaray süper kupa finalinde yine real madrid ile karşılaşmış ve süper kupayı müzesine getirmeyi başarmıştı. Futbol severler bu maçı canlı canlı izlemenin yollarını arayadursun real madrid galatasaray maçını canlı olarak takip etmeleri madına güzel bir paylaşımda bulunalım. Real madrid Galatasaray Maçını izleyemeyecek olan arkadaşlar maçı canlı olarak aşağıda vereceğimiz linkten takip edebilirler. Cim bom bom güldür yüzümüzü....

Real madrid - Galatasaray Maçı Canlı Takip için TIKLAYINIZ



video

657 Memur yasa tasarı taslağının ayrıntıları netleşti


Memur yasa tasarı taslağının ayrıntıları netleşti

Memur yasa tasarı taslağının ayrıntıları netleşti
TSK PERSONELİ DE KİT İŞÇİSİ DE 657'YE TABİ OLACAK
Geçen hafta 'rotasyon' tartışmaları ile gündeme gelen 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapan yasa tasarı taslağının ayrıntıları netleşti. Buna göre, taslak sadece rotasyon, yani memurların belirli bir süre sonrasında, başka illere tayin edilmesine ilişkin düzenlemenin dışında, bir çok konuda radikal değişiklikleri içeriyor. Bir anlamda, 1965 model devlet memurları kanunu yerine 2000 model yeni bir kanun geliyor. Yeni taslak ile devlet personel rejiminde tek çatı sistemi geliyor. Mevcut sistemde, kamu görevlilerinin hakları ve sorumlulukları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, TSK Personel Kanunu, Hakim Savcılar Kanunu, YÖK Personel Kanunu ve KİT Personel Kanunu olmak üzere 5 ayrı kanun ile düzenleniyor. Taslakta ise beş ayrı personel rejimi tek bir kanunda toplanıyor. Sadece kamu bankaları, borsalar ve mahalli idarelerinin iştirakleri, personel rejimi dışında tutulacak. Bu düzenleme ile, personel rejiminde bir bütünlük sağlanacak. Mevcut sistemde en çok şikayet edilen konuların başında ücretler geliyor. Kamu görevlilerine 50'nin üzerinde ödeme yapılıyor. Bu ödemeler, 10'a düşürülecek. Memurların aldığı maaş, temel ücret, temel görev ücreti, hizmet farkı, ek ödenek, performans ödemesi, ders ücreti ve vekalet ücreti gibi belli başlı 10 kalem halinde belirlenecek. Mevcut maaşlarda düşüş olmayacak.
Performans önemli olacak
Taslakta, aday memurluk süresi 1 yıl ile sınırlandırılıyor ve aday memurluk süresinin şartları ağırlaştırılıyor. Aday memurluk süresi sonunda başarılı olamayanların ise asaleten atamalara yapılmayacak. Ayrıca performans sistemi, yeni devlet memurları kanununda ön plana çıkarılıyor. Buna göre, performans, özlük haklarının belirlenmesinde, yükselmede daha etkili olacak. Bunun dışında, üst düzey yöneticilerinin tanımı yeniden yapılıyor. Atamalarına ilişkin şartlar esnetiliyor.
Rotasyon netleşmedi
Memurların 3 veya 5 yıllık dönemler halinde görev yerinin değiştirilmesini öngören 'rotasyon' düzenlemesi henüz netleşmedi. Söz konusu taslağın ana hatları geçtiğimiz hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu'nda da ele alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise taslak ilgili olarak taraflarla tam olarak mutabakat sağlanması talimatını verdi. Dolaysıyla, yeni taslak üzerinde tam mutabakat sağlanmadan Meclis'e sunulmayacak.
Kaynak: STAR GAZETESİ

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı...

YGS sonuçları açıklandı /Tıkla öğren
2013 YGS Sonuçları açıklandı

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı...

YGS sonuçlarına göre, birinciler İstanbul ve Ankara'dan...

Sonuçları Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
İşte Şampiyonlar...
BİRİNCİLER İSTANBUL VE ANKARA'DAN
ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesinden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesinden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi.
2013-YGS sonuçlarına göre, sınava giren kızların yüzde 89,5'i, erkeklerin ise yüzde 84,21'i 140 ve üzeri puan aldı. Sınava giren kızların yüzde 72,4 ile erkeklerin yüzde 65,3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı. 
FEN LİSELERİ İLK SIRADA
YGS puan ortalamasına göre en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.
EN BAŞARILI İLLER
YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, düzenlediği basın toplantısında adayların sonuçları ÖSYM sitesinden öğrenebileceğini söyledi. Demir, 2013-YGS'ye girenlerden 1 milyon 804 bin 891 adayın sınavının geçerli kabul edildiğini belirterek, ''Bu sınavda dört testten en az ikisinden 0,5 ve üzeri ham puanı olmayan aday sayısı 61 bin 36 olarak gerçekleşti. Testlerin hiçbirinde 0,5 veya üzeri ham puan olmayan aday sayısı 8 bin 586 olarak gerçekleşti. Değişik nedenlerle sınavı geçersiz aday sayısı 234'' dedi.
Demir, "22-29 Nisan arasında LYS başvuruları yapılabilecek. 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleşecek. YGS sonuçlarını bu kadar kısa sürede açıklamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, LYS'ye girecek adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bu blog derleme yayınlardan oluşmaktadır. Çelik 2013. Blogger tarafından desteklenmektedir.